Tässäpä taas letturesepti, joka on todella mehevä ja maukas! Jos haluat syödä kevyesti, mutta herkutella letuilla, tämä resepti on täydellinen. Kaura on luonnostaan gluteeniton raaka-aine, samoin tattari, ja ja chia-siemenet tuovat mukavasti kuitua ja hyviä rasvoja. Pientä öljyn määrää taikinassa ei kannata myöskään pelästyä; se helpottaa paistamista ja edelleen tuo ruokavalioon hyviä rasvoja.
RAAKA-AINEET
- 40gr Kaurahiutale
- 20gr Tattarijauho / Spelttijauho
- 10gr Chia-siemen (jauhettu)
- 1 Kananmuna / Munanvalkuainen
- 250mll Vettä / Mantelimaitoa
- 5mll (1tls) Oliiviöljyä / Kookosöljyä
METODI
- Jauha kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Sekoita loput aineet joukkoon
- Anna asettua muutaman minuutin ajan (chia-siemenet turpoavat vedessä)
- Jos seos on liian paksua, lisää vettä
- Paista amerikkalais-tyyppisiä paksuja lettuja pannulla
Chia-siemenet, jauhetut kaurahiutaleet ja tattarijauho |
Parhailta letut maistuvat tuoreiden marjojen kanssa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti