Sivut

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Helppo terveellinen vaniljakohokas (Souffle) ~ (maidoton, rasvaton, sokeriton)

Hej på er, pitkästä aikaa!

Olen viime aikoina kokeillut kaikenlaisia reseptejä, mutta suurin osa niistä on mennyt enemmän syteen kuin suuhun. Eli epäonnistumisia on todellakin ollut ja sitä johtunut blogin hiljaisuus :D 

Tänään kuitenkin testasin kahta reseptiä jotka molemmat onnistuivat yli odotusten! Toisen niistä jaan nyt täällä.

Kohokas kuulostaa ehkä ensin vähän vanhanaikaiselta jälkiruualta, mutta itse asiassa se on kuin mousse, vain uunissa tehtynä. Ihana täyteläinen mutta ilmava ja suussa sulava herkku. Lisäksi se on ihan järjettömän hyvää, täyttävää ja vähäkalorista! Makujakin voi vaihdella helposti suklaasta vaniljaan, sitruunaan, appelsiiniin jne.

Ja tämä kohokas sopii pienen hiilari- ja sokerimääränsä vuoksi aivan erinomaisesti myös diabeetikoille!

Iloisia kohokas-hetkiä xoxo
------------------------------------------------------------------------------------------

TERVEELLINEN KOHOKAS YHDELLE

184 kcal
17,8gr hh
7,7gr rasvaa
11,6gr proteiinia

AINEKSET
  • 80gr soijajugurttia
  • 1 kananmuna
  • 10gr spelttijauhoja
  • 10gr kookossokeria
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus vaniljaa
  • Ripaus leivinjauhetta (Huom. alunperin Cream of tartar-jauhetta)


OHJEET
  1. Erottele munan valkuainen ja keltuainen eri kulhoihin
  2. Sekoita keltuaisen joukkoon jugurtti, spelttijauho, suola ja vanilja
  3. Vatkaa valkuainen ja leivinjauhe / cream of tartar käsivatkaimella kiinteäksi vaahdoksi (niin että vaahto jää koholle kun nostat vispilän ylös siitä)
  4. Sekoita valkuaisvaahto kolmessa osassa varovasti keltuaisseokseen
  5. Rasvaa kohokasvuoka kevyesti, ja kaada täyte vuokaan. Itselläni oli isohkoja vuokia, ja täytin  vuoan lähes piripintaan
  6. Paista 200c uunissa 15-20 minuuttia. Minulla kesti n. 20 minuuttia kunnes kohokas oli hyytynyt kunnolla, mutta tämä riippuu uunista. Tarkkaile siis kohokasta paiston loppuvaiheessa!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti