Sivut

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Jugurtti-letut (gluteeniton) & Mustikka-sitruuna kaurapaistos

Tervehdys pitkästä aikaa! 

Blogin kirjoittaminen on ollut viime aikoina tauolla, koska olin viulistina Women Of Ireland-shown Amerikan kiertueella viimeiset 6 viikkoa. Reissu oli tapahtumarikas, ja aivan mieletön kokemus. Myös ensimmäinen kertani Amerikassa, joka oli jo itsessään aivan tajuton kokemus ja oman blogitekstinsä arvoinen. 

Palataan kuitenkin arkeen ruuan kautta, sillä koko tuon kiertueajan kaipasin kokkausta ihan mielettömsäti! Catering toki tarjosi enimmäkseen maukkaita ruokia, ja amerikkalaiseen ruokakulttuuriin tutustuminen oli upea kokemus. Silti kaipasin omia, terveellisiä ruokiani, sekä uusien reseptien kokeilemista. Ja ennenkaikkea se, että kun itse teet ruuan, tiedät tasan tarkkaan, mitä siinä on, ja kuinka paljon. Se on diabeetikolle tosi helpottava olotila ja tieto, kun e tarvitse ravintolassa arvailla riisiannoksen grammamääriä. 

Mutta nyt, riittäkööt jorinat! :D Tässä kaksi reseptiä, jotka bongasin instagramissa, ja joita kuolasin koko matkan ajan! Nyt ensimmäisen kotiinpalupäivän kunniaksi postaan reseptit. Kannattaa kokeilla, erityisesti letut olivat todella maukkaita! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


KUOHKEAT JOGURTTI-LETUT

American style pan cakes 


KUOHKEAT JUGURTTI-LETUT (n. 6 lettua)
2 dl Tattari-jauhoja
1/2 tlk Leivinjauhetta
1 tlk Kookossokeria
Ripaus suolaa
1 Kananmuna / 2 Munanvalkuaista
1 rkl Kookosöljyä
1/2 rkl Vaniljaesanssia
1 dl Kreikkalaista jugurttia
1 dl Mantelimaitoa
Valinnainen: Suklaahippuja

Sekoita kuivat aineet keskenään. 

Sekoita loput ainekset erillisessä kulhossa, 
ja kaada sitten kuivien aineiden joukkoon. 
Taikina on paksua, mutta niin on tarkoituskin. 
Paista pannulla keskilämmöllä molemmin puolin. 
Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera!
Lisukkeena soija-vaniljakastiketta, marjoja ja tumma suklaa-hippuja
Poikaystäväni näkemys letuista, eli cookie crumble



Letut ovat todella kuohkeita ja täyttäviä, hyvin lähellä amerikkalaisia pan cakeseja 
(mutta terveellisempiä)






MUSTIKKA-SITRUUNA KAURAPAISTOS

Toimii erityisen hyvin aamupalana!



MUSTIKKA-SITRUUNA KAURAPAISTOS (kahdelle)
100gr Kaurahiutaleita
2 Munaa / 4 Munanvalkuaista
2,5dl Mantelimaitoa (voi korvata myös muilla vaihtoehdoilla)
1 rkl Hunajaa
1 rkl Sitruunamehua
1 tlk Raastettua sitruunankuorta
1/2 tlk Leivinjauhetta
2dl Mustikoita

Päälle
Kookoshiutaleita ja sitruunankuorta

Sekoita ainekset keskenään, kaada vuokaan ja paista 180 asteessa 30-35 minuuttia. 

Jos pidät makeasta, kannattaa lisätä hunajaa tuplamäärä. 

Lisukkeena soija-vaniljakastiketta ja marjoja


Paistos on sisältä ihanan mehevä ja ulkoa mukavan "crunchy"




Uuniin menossa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti