Sivut

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Proteiinipannari & terveellinen marjamurupaistos

Tänä aamuna intouduin taas kokeilemaan paria reseptiä. Tuloksena ÄHKY, mutta ei kuitenkaan samanlainen, kuin jos olisin vetänyt makkaroita, pekonia ym tuhtia tavaraa ;)

Rrrrrakastan tietenkin marjoja, ja myös crumblea. Kaikenlaiset muru- ja piirakkataikinat ovat aina olleet heikkouteni, muistan pienempänä tehneeni murutaikinaa ja syöneeni sitä raakana. Pannari on myös niin ihanaa, mutta perinteinen vehnäjauho-täysmaito-homma ei vaan uppoa. 

Netistä löytyi ohje ihan mahtavaan pannariin, jota voin todella lämpimästi suositella. Ohjeen banaani ei oikeasti maistu yhtään läpi (tiedoksi banaani-kammoisille), ja muutamat asiat olen korvannut itselleni sopivammilla ainesosilla. Valmis pannari on sisältä ihanan mehevää ja vähän kosteaa, juuri niinkuin oikean pannukakun kuuluukin olla :) Pannarin alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/fitnesspaivakirjat/reseptit/artikkeli/venlan-proteiinipannukakku/5000730

Terveellisen crumblen resepti on ollut hakusessa myös pidempään. Tästä crunmblesta myös gluteenittoman helposti korvaamalla kaurahiutalet gluteenittomilla vastineella. Laitoin tähän makoisaan crumbleen tipan kookosöljyä, ja se tuntui toimivan hyvin voin korvikkeena! Nyt vaan suut makiaksi, nauttikaa :)


PROTEIINIPANNARI
200 gr Soija-jugurttia (maustamaton)
1 Kokonainen kananmuna
4 Munanvalkuaista (90gr)
2,5 dl (120 gr) Fastin Protein Pan Cake Mix
220 gr Banaania
2 rkl (12 gr) Kaurahiutaleita
Louraus mantelimaitoa

Sekoitin kaikki aineet keskenään, ja paistoin kahdessa pienessä vuoassa. Pannari ei saa olla liian paksua, joten jos sinulla ei ole tarpeeksi isoa peltiä, kannattaa jakaa satsi useampaan osaan. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pannari on pinnalta kauniin kullanruskeaa.






TERVEELLINEN MARJAMURUPAISTOS
Mansikoita
Vadelmia
1 Omena
1 rkl Kaurahiutaleita
Vaniljaa

MURUCRISP
2r kl Mantelijauhoja
2 rkl Kaurahiutaleita
1 tl Kookoshiutaleita
1 rkl Kookossokeria
1 tl Kookosöljyä
Kanelia
Vaniljaa

Lado marjat pellille. Sekoita muruseoksen aineet keskenään, ja nypi rakennetta kasaan. Kaada marjojen päälle, ja paista 200c n. 20 minuuttia, tai kunnes väri on kullanruskea ja marjat tummuneet.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti