Sivut

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Herkullinen marjapiirakka pannulla (gluteeniton, rasvaton, sokeriton, maidoton)

Olen ollut valitettavan hiljainen reseptirintamalla viime aikoina. Karavaani on kulkenut niin kiihkeää vauhtia että en ole ehtinyt testailla tai kirjoitella ylös uusia reseptejä. Nyt kuitenkin ryhdistäydyin ja olenkin löytänyt ja keksinyt monia uusia makeita ja suolaisia reseptejä!

Tässä yksi jonka löysin ihanan Hanna-Leenan blogista. Olen tehnyt tätä piirasta aamupalaksi nyt lähes joka aamu viikon ajan ja en tunnu kyllästyvän. Olen tuunannut ohjetta vain vähän, alkuperäisen ohjeen löydät täältä: http://fitnet.fi/blog/hannaleena/treenaajan-herkut-vadelmapannukakku-gluteeniton-maidoton/

Suosittelen tuunaamaan piirakkaa erilaisilla marjoilla ja kombinaatioilla. Seuraavaksi aion kokeilla omenatäytettä. Piiras on todella täyttävä ja pitää kylläisenä lounaaseen asti. Ohjeen kaurahiutaleet tykkään itse jauhaa jauhoksi, mutta jos sinulla ei ole siihen mahdollisuutta ohje toimii loistavasti myös hiutaleilla. Kannatta kokeilla ainakin seuraavia marjoja ja makuyhdistelmiä:
~Mustikka
~Mustikka-sitruuna (lisää taikinaan 1tl raastettua sitruunankuorta ja 1tl sitruunamehua)
~Vadelma
~Kuningatar (mustikka-vadelma)
~Mansikka-vanilja
~Punaherukka
~Omena-kaneli



AINEKSET

  • 3 kananmunaa
  • 40gr kaurahiutaleita (jauhoksi jauhettuna, mutta toimivat myös hiutalemuodossa)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl YesDeli karppisokeria (tai muuta makeutusta)
  • Loraus vettä tai mantelimaitoa
  • 1 tl Vaniljaa
  • Ripaus suolaa 
  • n. 100gr marjoja

*Omenapiirakka Special Edition*

  • 1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 rkl sokeritonta omenasosetta (esim. Piltti)
  • Sekoita omenasose taikinan joukkoon. Paista omenanpalasia pannulla, lisäten joukkoon vaniljaa, karppisokeria (tai muuta makeutusta) ja kanelia. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes omena on pehmennyt. Lisää omenat taikinaan ja paista alla olevan ohjeen mukaan. 

OHJE

  1. Lämmitä levy keskilämmölle (itselläni 3 / 6; 4 oli jo liian kuuma ja käräytti piiraan pintaa)
  2. Vatkaa munien rakenne rikki
  3. Lisää kaurahiutaleet/-jauho ja leivinjauhe
  4. Lisää vesi / mantelimaito
  5. Lisää vanilja, suola ja mahdolliset muut mausteet
  6. Kaada seos pannulle ja paista ensin n. 5 minuuttia. Käännä ja paista toiselta puolelta n. 2 minuuttia. Jos kääntäminen on vaikeaa, palastele piiras ja käännä osissa. 
  7. Lisää valmiin piiraan päälle lisää marjoja, soija-vaniljakastiketta ja nauti hyvän kahvin kanssa!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti