Sivut

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Vaniljainen omena-kaura-proteiinipuuro & mustikka-chia-hillo

Vaniljainen omena-kaura-proteiinipuuro. Huh mikä sana :D Heti alkuun pitää tarkentaa, että tässä reseptissä ei käytetä mitään proteiinijauheita tai muita keinotekoisia lisukkeita. Proteiinilisillä on toki paikkansa, mutta yleensä ne maistuvat liiaksi ja tuovat kumimaista rakennetta leivonnaisiin ym. Ohje on myös maidoton ja gluteeniton.

Suurena puuron ystävänä kehittelen aina uusia makuyhdistelmiä. Puuro on tosi nopea ja kätevä aamupala, ja siihen saa helposti lisättyä aineksia jotka pitävät kylläisenä pitkälle lounaaseen asti. Alla löytyy reseptit sekä puuroon että helppoon chia-mustikka-hilloon. Puuroa voi tuunata mielensä mukaan esim. vaniljan makuisella mantelimaidolla. Itse tykkään diabeetikkona käyttää sokeroimattomia juomia, ja ne ovat myös matalamapia kaloreissa.

Hillo-ohje on super simppeli, ja samalla ohjeella voi tehdä hilloa mistä tahansa marjoista. Tosi helppoa ja ihanan terveellistä! Hillo säilyy hyvänä n. viikon ajan (jos siis kestää niin kauan ;)

Herkullisia puurohetkiä
xxx
----------------------------------------------------------

VANILJAINEN OMENA-KAURA-PROTEIINIPUURO

  • 50 gr kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelimaitoa (makeuttamaton)
  • 1 dl kookosmaitojuomaa
  • Ripaus suolaa
  • 1 tl Vaniljajauhetta tai esanssia
  • Ripaus kardemummaa
  • Ripaus kanelia
  • 1/2 omena raastettuna
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 tl Alpro vaniljakastiketta
  • 1 rkl Pähkinärouhetta
  • *Marjoja oman maun mukaan

Sekoita  kaurahiutaleet, manteli- ja kookosjuoma, suola, vanilja, kardemumma ja kaneli. Keitä keskilämmöllä n. 5-7 minuutin ajan. Lisää lopuvaiheessa raastettu omena ja anna hautua n. minuutin ajan. Sekoita  joukkoon munanvalkuaiset, vaniljakastike ja pähkinärouhe, kunnes valkuaiset ovat sekoittuneet hyvin ja puuro on kuohkeaa. Tarjoile mustikkahillon ja vadelmien kanssa!

CHIA-MUSTIKKA-HILLO

  • 150gr mustikoita
  • 1 rkl chian siemenmiä
  • 1 rkl tuoretta sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa (tai muuta nestemnäistä makeutusta)

Keitä mustikoita pannulla matalalla lämmöllä kunnes ne alkavat pehmetä. Muussaa marjat haarukalla ja sekoita joukkoon chian siemenet, sitruunamehu ja hunaja. Lusikoi purkkiin ja anna hillon jäähtyä ja tekeytyä puolisen tuntia.

RAVINTOARVOT

Kalorit 386kcal
Hiilihydraatit 49gr
Proteiini 19gr
http://www.myfitnesspal.com/recipe/view/173462621376061




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti