Sivut

tiistai 22. marraskuuta 2016

Raakasuklaan hurmaa

Innostuin pienen tauon jälkeen tekemään taas raakasuklaata. Olen tehnyt  enemmän tai vähemmän onnistuneita kokeiluja raakasuklaan parissa aiemmin, ja täydellinen resepti on ollut vielä hakusessa. Aiemmin olen kokenut, että suklaasta on tullut joko liian yrmeää, tai sitten koostumus vaan on ollut muuten kökkö eikä ole maistunut hyvältä.

Nyt löysin Maku-lehden sivuilta tai oikeammin netistä ohjeen joka on aivan idioottivarma! Olen niin ihastunut tähän ohjeeseen että haluan jakaa sen, ja lisäsin siihen myös ihan vähän omaa näkökulmaa.  Itselläni on aina kaapissa kookosöljyä kalliimman kaakaovoin sijaan. Käytän kookosöljyä paljon ruuanlaitossa, paistamisessa ym.  Kookosöljy sopii täydellisesti myös raakasuklaan tekemiseen. Kaakaovoita ei siihen välttämättä tarvita ollenkaan. Myöskin muut reseptin raaka-aineet löytyvät useimpien leipureiden kaapista vakiokalustona. Ainoa erikoinen raaka-aine on lucuma-jauhe jota olen aikanaan ostanut terveyskaupasta. Se on kuitenkin erittäin riittoisaa, ja pussi kestää varmasti ainakin vuoden verran.

Raakasuklaa on siitä ihanaa, että sitä voi tuunata omien makumieltymyksiensä mukaan. Tällä kertaa tein kolmea eri makua; minttusuklaa, hasselpähkinäsuklaa, ja tavallinen suklaa vaniljalla höystettynä. Suklaan koostumus on aivan  ihanan kermainen ja pehmeä. Suosittelen lämpimästi!

Suussa sulavia suklaahetkiä
xxx
----------------------------------

Paras Raakasuklaa

  • 3 rkl (45gr) kookosöljyä, sulana
  • 3 rkl (21gr) kaakaojauhetta
  • 3 rkl (21gr) Lucuma-jauhe
  • 15 gr hunajaa (tai muu juokseva makeutus)
  • Pari tippaa vaniljauutetta

Tuunausvaihtoehtoja:
Piparminttuöljy, appelsiiniesanssi, pähkinärouhe, kuivatut marjat, pähkinävoit

Tee näin

  1. Sulata kookosvoi (mikrossa tai vesihauteessa)
  2. Sekoita hyvin joukkoon loput aineet. Seoksen tulee olla paksuhkoa ja kermaista
  3. Kaada suklaamuotteihin ja jäädytä pakkasessa n. 15min
  4. Säilytä suklaita pakkasessa tai jääkaapissa












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti