Sivut

lauantai 13. joulukuuta 2014

Munaherkkuja! (hihi)

Eli lähestyn erityisen tärkeää aihetta tänään: munaa. Kananmuna on aivan SUPER ruoka-aine, täynnä proteiinia ja pitää kylläisenä. Paljon urheilevana kehittelenkin munasta kaikenlaisia herkkuja. Tavallisen kaniksen lisäksi käytän paljon munanvalkuaista, jolloin keltuaista ei tule syötyä liikaa. Painoaan tarkkaileville tiedoksi, että munanvalkuaiset ovat kalorimäärältään aivan nollaluokkaa, mutta todella tuhtia ja täyttävää tavaraa!

Tässä alla muutama todella simppeli esimerkki resepteistäni, ja näiden lisäksihän netistä löytyy pilvin pimein mitä erilaisimpia mielikuvituksellisia munareseptejä. Vinkatkaa jos teille tulee vastaan resepti jonka haluaisitte jakaa :)



FRITTATA
Munanvalkuaista

Loraus soijakermaa
Basilika (tuore)
Pinaatti
Paprika
Kirsikkatomaatti
Peruna (voi myös jättää pois)
Pekoni (vain se medallion-osa)
Vähäkalorinen pepperoni / chorizo
OHJE
Aloita viipaloimalla peruna ohuiksi siivuiksi. Keitä ne, ja voit sen jälkeen paistaa erikseen pannussa kullanruskeiksi. Voit myös paistaa pekonin ja makkaran etukäteen niin niistä tulee mukavan rapeita. Vispaa munanvalkuaiset ja soijakerma sekä mausteet. Pilko pinaatti ja basilika hienoksi ja sekoita mukaan. Kaada pannulle, ja lado päälle loput ainekset. Anna hautua mieluiten kannen alla pienehköllä lämmöllä kunnes valmista!


PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOMUNAKAS
Tämä munakas sai inspiraationsa jämäksi jääneestä punajuuri-vuohenjuusto -sotkusta jota tarjoilin aiemmin pihvin kanssa. Sopi myös munakkaaseen kuin nappi nenään :)
1 punajuuri
Vuohenjuustoa
Pinaattia
Basilikaa (tuoretta)
Soijakermaa
Munanvalkuaista

OHJEET
Pilko punajuuri pieneksi ja sekoita vuohenjuuston kanssa. Vatkaa munat ja soijakerma seka mausta oman maun mukaan. Kaada seos pannulle, ja n. parin minuutin oäästä lisää loput aineet. kun juusto alkaa mukavasti sulaa, käännä munakkaan toinen puoli toisen puoliskon päälle, anna kypsyä puoli minuuttia, ja tarjoile! 






KYLMÄSAVULOHI-HUMMUS-FETA-PINAATTI-MUNAKAS
1 kokonainen kananmuna
Munanvalkuaista
Soijajugurttia
Hummusta
kylmäsavulohta
Feta-juustoa
Pinaattia
Kirsikkatomaatteja

Varoitus, tämä on sitten todella tuhti ruoka!


VÄLIPALAMUNAKASMUFFINSSIT
Munanvalkuaista
Pinaattia
Basilikaa
Mausteita
Tomaattia pieneksi leikattuna

Pekonia (rasvaton medallion-osa)
Kylmäsavulohta

OHJE
Sekoita juoksevat aineet keskenään. Kaada pieniin silikonisiin muffinssivuokiin. Heitä mukaan lohta ja pekonia maun mukaan (ei siis yhdessä vaan erikseen) :) Paista n. 200c vartin verran. Aivan loistava aamupala ja välipala! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti