Sivut

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Bataatin matka Italiaan, Skandinaviaan ja Intiaan!

Joulun kunniaksi julkaisen ihkun ja tosi yksinkertaisen vinkin bataatin, eli sweet potato, käytöstä. Itse RAKASTAN bataattia! Se toimii muussina, uunissa paistettuina "ranskiksina", uuniperunana, ihan keitettynä ja niin monella tapaa. 

Tässä tarjoilen "Bataattia 3:lla tapaa"


Nro. 1 Italia

  • Käytä pienehköjä, n. käden kokoisia bataatteja. Isommat on ovat hankalia leikata (bataatti on raakana järkyttävän kova!) ja kypsyvät kauemmin. 
  • Jynssää kuorta niin että bataatti on puhdas mullasta ym. Kuorta saa kuitenkin olla näkyvissä.
  • Asettele bataatit pellille, suihkuta 1kcal spraylla ja mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla
  • Lisukkeeksi sopivat esim. baby-porkkanat. Mausta rosmariinilla.
  • Paista 200c n. 30 minuuttia
  • Kun bataatit ovat kypsyneet, viillä jokaisen keskelle syvähkö viilto. Bataatin pitäisi nyt olla ihanan pehmeä.
  • Laita rakoon ricotta-juustoa, parman-kinkkua, sekä tuoreita basilikan lehtiä
  • Voit tuunata italian-bataattisi oman maun mukaan! Mozzarellaa, eriliaisia leikkeleitä, pestoa.. :)








Nro. 2 Skandinavia
  • Bataattien paistoon samat säännöt kuin edellisessä!
  • Kylmäsavulohta
  • Rahkaa tai raejuustoa
  • Laktoositon versio: soija-jugurttia, johon sekoitettu paloiteltua kurkkua, sitruunamehua, valkosipulia, suolaa ja pippuria
  • Koristeluun persiljaa







Nro. 3 Intia


  • Bataattien paistoon samat säännöt kuin edellisessä!
  • Soija-raita: soija-jugurttia, johon sekoitettu paloiteltua kurkkua, sitruunamehua, valkosipulia, suolaa ja pippuria
  • Itämaista kasvis-sekoitusta (pakastepussi), paistettuna pannulla
  • Kesäkurpitsa-sipsit (uunissa tai pannulal, pannu on nopemapi)
  • Mausteiksi paprikaa, chilijauhetta ja cayenne-pippuria







  • Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti