Nyt onkin aikamoista herkkua tiedossa! Bongasin tämän reseptin yhden suosikkiblogini sivulta: http://jonna1983.fitfashion.fi.
Kyseisessä herkkukiekossa on vain 4 ainesosaa, ja hyvin vähän sokeria tai hiilareita, eli unelmatuote diabeetikolle. Kaloreita tietysti kertyi jonkin verran, mutta siltikin tämä on sata kertaa parempi vaihtoehto kuin kaupan suklaat. Laskin konvehtirasian takaa että niissä oli n. 15 eri ainesosaa :O
RESEPTI
50 gr Raakakaakaovoita
1 dl Maapähkinävoita (alkuperäisessä cashewvoita)
2 rkl Sweet freedom hedelmäsiirappia (TAI Agave, hunaja, stevia, vaahterasiirappi)
3 rkl Raakakaakojauhetta
Hyppysellinen suolaa (tekee maapähkinän mausta paremman ja tuo "potkua". Voit myös käyttää kevyesti suolattua pähkinävoita).
OHJEET
- Sulata kaakaovoi vesihauteessa: Itselläni on vain kaksi kattilaa (opiskelijameininki!), eli laitoin pienempään veden kiehumaan, ja asetin isomman sen päälle. Kaakaovoi sulaa muutamassa minuutissa.
- Sekoita joukkoon maapähkinävoi kunnes koostumus on "smooth"
- Sekoita joukkoon hedelmäsiirappi ja kaakaojauhe
- Kaada seos pieneen tasaiseen vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla
- EXTRA: Heitin joukkoon gluteenitonta muro crips-seosta. Tuloksena oli ihana riisisuklaamainen koostumus
- Laita pakkaseen n. 30 minuutiksi. Tuloksena täydellinen ja mehevä suklaalevy!
Valmis seos kaadettuna vuokaan |
Mmmh, maapähkinävoita! |
Lähikuvia herkkunököistä |
Siinä se nyt sitten on valmiina :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti