Sivut

perjantai 2. tammikuuta 2015

#hasselpähkinä #suklaa #kaakao #vanilja

..voiko noilla hashtageilla mennä mönkään?! :D 


Tämä ohje on muokattu Chocolate Covered Katien sivulta (http://chocolatecoveredkatie.com/2011/11/06/one-minute-chocolate-cake/). Katien sivu on ihan mahtava, reseptejä on aivan pilvien pimein! Ainoana miinuksena on, että osa aineksista on amerikkalaisia, ja vähän hankala saada euroopasta/skandinaviasta. Mutta kaipa nykyään netitse saa tilailtua vaikka mitä. Lisäksi mitat kupeissa (cup) aiheuttaa vähän päänvaivaa välillä. Mutta hyvää yleistietouttahan se vaan tuo. 1dl on kutakuinkin 0,5 cup. 

Mutta, en meinaa päästä yli kuinka HELPPO tämä suklaaihanuus on! Se tehdään kaiken lisäksi mikrossa!! Aika usein tekaisen tätä iltapäiväkaffin kanssa. Freelancer-muusikon päiviin kuuluu paljon töiden tekoa kotona. Esim. nuotinkirjoitusta, sähköposteilua, ja ihan instrumentin harjoittelua. Eli aika paljon tulee kökittyä neljän seinän sisällä, mikä tekee välillä vähän mökkihöperön olon! ;D Silloin pieni suklaakakkunen piristää ja tuo takaisin maan pinnalle :3 



SUKLAAKAKKU MIKROSSA
2 rkl spelttijauhoja TAI mantelijauhoja (gluteeniton versio)
1rkl kaakaojauhetta (raakakaakao on tietysti parempaa, mutta "tavallinenkin" sopii)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 banaani (n. 45gr) --> Muussattuna, itse painelen vaan haarukalla mössöksi
2 tl mantelimaitoa (tai mitä tahansa "maitotuotetta", siis tavismaitokin käy!)
1 rkl Steviaa / agave-siirappia / kookososkeria --> Makeutta antamaan. HUOM! Jos käytät jauhe-steviaa, voit lisätä vähän muun nesteen määrää.
Vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

148 kcal, 30gr HH

Sekoita kaikki aineet keskenään pienessä kulhossa. Itse taikinakin näyttää (ja maistuu) aivan ihanalta!. Voit suihkuttaa yhden suihkauksen 1kcal sprayta mukiin, ja sitten vaan kaada ja kaavi taikina mukiin tai pienen kulhoon. Mikrota 1-1,5min (60-90 sek). Kakkusen pitäisi irrota mukista kevyesti kaivertamalla. 





KUORRUTE
1 rkl hasselpähkinälevitettä
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl agave-siirappia / vaahtera-siirappia / hunajaa --> mitä tahansa nestemäistä makeutetta. Jos kuorrute on liian tönkkiä, jatka sitä mantelimaidolla.

140 kacl, 8gr HH

LIGHT-VERSIO
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl agave-siirappia / vaahtera-siirappia / hunajaa --> mitä tahansa nestemäistä makeutetta.

40 kcal, 8gr HH

Sekoita kaikki aineet pienessä kulhossa (sama jossa teit taikinaa :), kunnes rakenne muuttuu "juoksevaksi". Hasselpähkinän kanssa koostumus on lunnollisesti tönkimpää, kun taas ilman sitä kyseessä on ennemminkin suklaakastike. Sitten kuorrute kakun päälle, ja lisukkeeksi marjoja! 





Tämä herkku on suhteellisen täyttävä, siinä kuitenkin on spelttiä. Eli vaikka terveellinen ja käsintehty herkku onkin, täyttää samanlailla kun "tavallinenkin" kakku. Tämä on vain vähän terveellisempään sunntaan tuunattu. Plus eipä tule kerralla tehtyä kokonaista kakkua, tai pellillistä brownieita.. Itsehän söisin nimittäin kaiken kerralla, tai ainakin niin paljon kun pystyn. Kun kyseessä on herkut, minulla ei ole mitään itsehillintää. 

Mua aina ärsyttää kaikki lehtijutut ym missä neuvotaan että "yksi palanen tummaa suklaata päivässä pitää makenhimon loitolla". EI TOIMI! On testattu! Ja sitä paitsi mistä saan ostettua (laadukasta) tummaa suklaata yhden palan kerrallaan?! :D En ainakaan täältä Kilkennystä mistään. Eli silloin pitää ostaa se koko levy, ja totuus on että saman tai viimeistä seuraavan päivän päätteeksi se on jo syöty. Parempi siis itse valmistaa täsmäannos herkkuja, niin ne eivät houkuttele olemassaolollaan. Minuun ainakin pätee se vanha viisaus, että jos ei osta herkkuja niin niitä ei tule syötyäkään. Jos kaapeissa on "kätköjä", niin 100% varmasti siellä käsi käy napsimassa useasti päivän aikana. 



Poikaystäväni omaa sellaiset geenit että voi syödä mitä vaan lihomatta. *huoh*. Ja hän ostaa keksejä, vaaleaa leipää ja muuta "hyvää" itselleen. Mulla on ihan kauhea työ etten päästä itseäni osalliseksi niistä! Etenkin, jos verensokeri laskee alas, jolloin tekee pakkomielteisesti syödä KAIKKI ympärillä oleva ruoka ja etenkin hiilareita - mieluiten leipää, pullaa, suklaata, kaikkia nopeita hiilareita. Vaikka parhaiten sokerin tuo ylös esim. tuoremehu, glukoositabletit sekä sokeriset juomat (limsat ym). Yön pimeinä tunteina silmät ristissä tärinä-heikotukseen herätessä vaan helposti sortuu näihin ratkaisuihin :/ Viime aikoina olen kuitenkin ollut vähän parempi, ja sokeritkaan eivät ole heitelleet niinkuin aiemmin. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa! xoxo





Legendaarista kuorrutetta.. leivoin kerran tästä, ja lopun kuorrutteen söinkin sitten seuraavan päivän aikana suoraan purkista! 


Kyllä tämä kakku vaan on paljon mukavampi kuin nuo jenkki betty crockerit ja muut!




Suklaakastike-versio



Tämä kakku jäi mikroon liian pitkäksi aikaa :( 
Mutta maistui silti mahtavalta :)

Tässä käytin maapähkinävoita hasselpähkinän sijaan!




Kissani Hilma ja Vikke rentoutuvat. Onhan kissanelämä toki kovin raskasta!


Vikke ottaa rennosti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti